Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Фестивал “Зов равнице“ окупио све заљубљенике у традицију и културу (ФОТО)

Данас је на платоу испред ТЦ “Променада“ званично отпочео, дванаести по реду, фестивал игре и музике по имену “Зов равнице“.
Фото: Градске инфо

И “старосађани“ и “дођоши“ већ добро знају о чему се ради. Реч је фестивалу који ће вам засигурно пробудити жељу да се мало боље упознате са нашом културом, традицијом и обичајима.

“Зов равнице“ се заправо реализује како би млади људи неговали различите народне традиције и културе, те приказивали своју кроз ношње, игру и песму.

Фестивал организује културно уметничко друштво из Ветерника “Велико коло“, које је уједно и најзаслужније удружење због кога је Нови Сад данас, слободно можемо рећи, престоница фолклора.

Подсећамо, ово удружење је 2015. године у Новом Саду окупило преко 12.000 фолклораша у великом колу за обарање Гинисовог рекорда.

Иако фестивал на почетку није трајао четири дана, организатори су временом увидели да је Новом Саду итекако потребна једна оваква манифестација, те ове године наши суграђани могу да уживају у чак четири дана програма испуњеног игром и музиком.

Већ данас у 16 часова сви који су се нашли у близини велелпног тржног центра могли су приметити изванредан програм. Пажњу им је украла несвакидашња музика која се ретко где може чути.

За ова четири дана Нови Сад ће угостити културно уметничка друштва из многих домаћих и страних градова, те ће присутни моћи, не само да се присете наше традиције, већ и да се упознају са туђим културама.

Комплетан програм можете погледати ОВДЕ:

Поред добре атмосфере коју смо затекли на лицу места, посебно су нас обрадовали и разни домаћи производи које су излагачи поносно представљали на својим штандовима.

Добро, није баш све било за јело, нешто се могло и попити, а нечим смо се могли и окитити. Заиста, сваки ручни рад на који смо наишли био је посебан и код посетилаца је изазвао очекивано дивљење.

Како смо се провели и шта смо све затекли данас на платоу испред ТЦ “Променада“ можете погледати у нашој фото галерији.

Такође, уколико вас прилике нису навеле на ову страну града данас, не бригајте, данас у 20 часова је свечано отварање, а након тога манифестација траје још три дана, тако да већ сутра можете да се искупите за данашњи пропуст.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Počinje nova sezona škole klizanja i umetinčkog klizanja u Ledenoj dvorani

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке