Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Фестивал „Укуси Војводине” 9. и 10. септембар у Лиманском парку

Фестивал „Укуси Војводине” нуди јединствену прилику да на једном месту и свим својим чулима искусите аутентичну Војводину. Зато је ово догађај који прави хедонисти не смеју пропустити.
Фото: Facebook.com

У Лиманском парку, као и ранијих година биће вам послужено велики број типичних војвођанских јела. Традиционални и незаменљиви недељни ручак са ринфлајшем преливеним сосевима што од мирођије, што од вишања или парадајза, биће свакако централни догађај.

Мистерију о томе у чему је разлика између перклета, паприкаша и гулаша, и који је бољи, мораћете да откријете сами. Кад се задовољите сланим, лагано склизните у слатко. Ташчи и ваљушци ће вам доћи као право освежење. Штрудле, набрекле од надева од ораха, мака или рогача, шуфнудле, меке као облак, и резанце са маком као у Балашевићевој песми, памтићете дуго.
Све што вам се допадне купите и поклоните онима који оправдано нису могли доћи. Купите кулене, ватрено љуте за оне најхрабрије, сиреве за екстравагантније који воле изненађења, или за оне који су поносни на аутохтоне сорте, купите производе од мангулице да имају чиме да се хвале кад им дођу гости.

За оне који уживају у пастама, ту су и домаће тестенине и неприкосновена хладно цеђена уља.

А, кад вас обузме жеђ, а сигурно хоће, не брините „Укуси Војводине” су обезбедили врхунска вина, љуте, али и нежне ракије које клизе саме, и занатска пива са пеном или без, како већ ви преферирате.

Док вам сласт испуњава стомак и док покушавате да одувате шећер у праху са врха носа, обратите пажњу и на богат забавни програм, или почастите себе и новим знањем о храни и пићу на радионицама за децу и одрасле. Кухиња у парку, за викенд на отвореном, у зеленилу, без кецеља и варјача. За вас кувају само одабрани кувари и зналци!

Све што треба да урадите је да дођете, понесете добро расположење и празан стомак, те уживате у врхунским, традиционалним јелима војвођанске кухиње, направљеним од локално узгојених намирница, са музичком подлогом која ће Лимански парк претворити у истинску оазу хедонизма.

Не заборавите, имате заказано у Лиманском парку 9. и 10. септембра. Нека други кувају за вас тог викенда.

Ulicama grada sa Jelenom – Ukusi Vojvodine (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.