Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Фестивал камерне музике „Дуо флаута-гитара“ у КС Свилара

Фестивал камерне музике „Дуо флаута-гитара“ одржаће се 14. септембра у 20.00 часова у простору Културне станице Свилара. Улаз је слободан за све заинтересоване за концерт реномираног дуа који чине Лаура Леваи Аксин, флаутисткиња и Зоран Крајишник, гитариста.
Фото: Промо

Програм који ће се чути на овом концерту се веома ретко изводи и због тога има изузетну важност и за саме извођаче, али и за публику. Фестивал камерне музике, већ шест година тежи ка промовисању јединствених садржаја из домена камерне музике, и овај концерт представља део те тежње.

Лаура Леваи Аксин је студирала у Новом Саду и Паризу, освојила је многобројне награде на такмичењима и фестивалима. Током своје дугогодишње каријере наступала је као солиста, члан камерних састава и оркестра. Лаура је соло флаутискиња Војвођанског симфонијског оркестра и редовни професор на Академији уметности у Новом Саду.

Зоран Крајишник је своје студије завршио у Београду. Наступао је у земљи И иностранству као солиста,члан камерних састава и оркестра. Освојио је многобројне престижне награде на такмичењима и фестивалима. Редовни је професор на Академији уметности у Новом Саду и Бањалуци.

Лаура и Зоран су издали це-де под називом Алба Дел Диа, а 14.09. публика ће имати прилике да их послушате у оквиру Фестивала камерне музике.

Novi Sad se gradi: Zmajevački put u novosadskom naselju Klisa dobija nov kolovoz (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.