Почетна > Бизнис
Бизнис

Фестивал гејминга и поп културе на Београдском Сајму од 25. новембра

Фестивал намењен љубитељима гејминга и поп културе „Games.CON“ под паролом „Левеловати се мора“, биће одржан на Београдском сајму од 25. до 27. новембра.
Фото: LevelUp/Виктор Кнежевић

Осима гејминг и уметничког садржаја, посетиоце очекују и Косплеј такмичење костима, мајстори рукотворина на Маркет Скверу, као и Свордплеј турнир у историјском мачевању, најављено је на сајту gamescon.rs.

Маркет Сквер који је у оквиру овог фестивала има за циљ да окупи бројне мајсторе рукотворина, продавце накита, фигурица и играчака, а у позиву за пријаве учесника траже се и ентузијасти који желе да пренесу своје знање посетиоцима, као и идејни творци уметничких, забавних и занатских радионица.

Пријаве за учешће трају до 15 .новембра, а заинтересовани излагачи се могу пријавити на сајту gamescon.rs.

Games.CON фестивал посетиоцима доноси и шесто Косплеј такмичење које ће се од ове године одржавати током оба дана, тема је слободна али ће се, како је најављено такмичења одвијати у две одвојене категорије – „Гејминг“ костими из видео игара у суботу и „ПОП култура“ костими из филмова, серија, анимеа, манги у недељу.

Пријаве за Косплеј трају до 20. новембра.

За љубитеље мачевања организован је јубиларни пети Свордплеј турнир у историјском мачевању ће се одржавати сва три дана у Хали 2, где ће вештине одмеравати скоро 90 такмичара из девет земаља.

Поред самог такмичења, посетиоци фестивала ће имати прилику и да се опробају у мачевању са демо борцима који ће уживо показивати основе историјског мачевања.

Фанови видео игара имаће прилику да сазнају све о новитетима из гејминг индустрије, да се опробају у најновијим играма али и да одмере своје вештине на многим е-спортс турнирима.

Игре попут CS:GO, eFootball, FIFA, Brawl Stars и Mortal Kombat резервисане су за оне са такмичарским духом, а за победнике су обезбеђене вредне новчане награде.

За све уживаоце популарне културе припремљена је широка лепеза најпопуларнијих манга стрипова, аниме и осталих филмова, књига и серија водећих светских франшиза као и богат музички програм.

Тек-фанатици моћи ће да уживају у последњим речима технологије, а све оне који воле да се играју очекује мноштво друштвених игара и квизова, док ће екипе које воле тимски рад имати прилике да се покажу у Escape room-у.

Манифестација ће бити одржана у Хали 1, 1а и Хали 2 Београдског сајма, а отварање је у петак, 25. новембра, у 10.00 сати.

Registracija statusa socijalnog preduzetništva od utorka

Преузмите андроид апликацију.