Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Фенербахче одустао од Ђорђевића, доводи Итудиса?

Тренер московског ЦСКА Димитрис Итудис у завршним је преговорима са Фенербахчеом.
Фото: fiba.basketball

Спекулисало се у претходном периоду о судбини грчког стручњака, а сада је стигла и информација да ће некадашњи помоћник Жељка Обрадовића постати нови тренер турског клуба.

Ово значи да ће бивши селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић напустити Фенербахче после једне сезоне проведене у Истанбулу.

Итудис ће тако доласком у Фенербахче поћи стопама свог „учитеља“ Жељка Обрадовића, који је Фенербахче тренирао током седам сезона и освојио једну титулу шампиона Европе.

Ову информацију пренео је Алесандро Маги, новинар Спортанда.

Актуелни тренер Фенербахчеа Саша Ђоршевић има уговор који предвиђа останак у Фенеру и наредне сезоне, али како спрски тренер није испунио очекивања постављења од стране управе клуба са Босфора, крај сарадње делује ближе него икад.

Итудис је као помоћни тренер Панатинаикоса провео тринаест година, а први ангажман после периода проведеног у Атини имао је у Банвиту, где је провео једну сезону и после те сезоне је постављен за главног тренера ЦСКА.

У Москви је од 2014. године и са „Армејцима“ је освојио две титуле шампиона Европе. Грчки тренер има са руским клубом уговор који покрива и наредну сезону, али како ствари стоје неће остати у Москви,

Итудис је ове године постављен и за селектора репрезентације Грчке.

Dizajnirajte dres reprezentacije Srbije za narednu godinu!

Преузмите андроид апликацију.