Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Федор Јемељаненко тешким нокаутом испраћен у пензију

„Последњи руски цар“ Федор Јемељаненко завршио је своју професионалну ММА каријеру у 46. години.
Фото: PrtSc/Twitter/SHOsports

Учинио је то у оквиру „Белатор“ организације поразом од Американца Рајана Бајдера, шампиона тешке категорије, техничким нокаутом.

Јемељаненко је од истог човека доживео тежак пораз после само 35 секунди 2019. године и зато је баш против њега желео да се опрости.

Ипак, поново је био сличан сценарио у ком је Бајдер десним крошеом послао Руса на под и потом серијом удараца са леђа натерао судију Херба Дина да прекине меч.

„Било је горко-слатко. Он је мој идол, као и идол многих ММА бораца“, рекао је Американац после меча и обратио се публици:

„Прво, устаните и поздравите овог човека за оно што је учинио за спорт. Ставио је овај спорт на своја леђа. Тај човек је легенда, и тако ми је драго што сам могао да будем део његове приче – хвала пуно, Федоре. Ти си човек. Али морао сам да уђем и урадим свој посао на крају дана. Победио сам, мораш да идеш даље“.

Федор је био емотиван, те је после краћег говора бацио рукавице на под и тиме симболично означио крај једне од најбогатијих, па и најзначајнијих каријера у свету ММА спорта.

„С једне стране, тужан сам, наравно, што се ниам борио како сам желео. Али с друге стране, тако сам срећан што сви ови људи овде навијају за мене, а сви ови ветерани који су корачали са мном скоро 20 година су ту да ме поздраве. Веома сам срећан. Тако сам срећан што видим све борце који су овде да ме подрже. Хвала Вам много“, рекао је Јемељаненко .

Martovsko „ludilo“

Преузмите андроид апликацију.