Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Федерер био на ивици амбиса – Француз му предао!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у друго коло Вимблдона, након предаје Адријана Манарина.
Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth

Француз је имао вођство од 2-1 у сетовима, али и 2:4 у четвртом сету у тренутку проклизавања, после којег му је страдало колено.

Медицински тајм-аут очигледно није могао да помогне, те је Федерер убрзо изједначио резултат на 2-2 у сетовима (6:4, 6:7, 3:6, 6:2).

Федерер ће у наредној рунди играти против бољег из дуела Гаске – Сугита.

Манарино је до тренутка када се оклизнуо био јако добар, имао је ритам, који је правио проблеме славном противнику, међутим, несрећан случај га је спутао у томе да стигне до највеће победе у каријери, на свој 33. рођендан.

Федерер је у првом сету имао више брејк лопти, али је до њега стигао тек у 10. гему.

Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth

Други сет је био мирнији, Француз је имао једине две шансе да одузме сервис ривалу, али их није искористио. Морао је да се игра тај-брејк, у којем је Манарино лако стигао до 6:1; прве две сет лопте није искористио, али трећу, на свој сервис, јесте.

Наставио је у истом ритму и у трећем сету и брзо је стигао до брејка. Ипак, Федерер се није предао и одмах узвратио рибрејком.

Деловало је да је Швајцарац у налету, међутим, у наредном сервис гему је испустио гем без освојеног поена, а нешто касније изгубио је и сет.

Манарино је на старту четвртог сета имао брејк лопту, којом је могао можда да преломи и читав сусрет. Ипак, Федерер се извукао на искуство и поново пронашао своју игру, једноставно се „разлетео“ по терену.

Био је близу четвртог сета у тренутку када је Манарино доживео повреду. До њега је и стигао, а француски играч више није могао, морао је да преда…

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.