Почетна > Србија
Србија

Факултет инжењерских наука у Крагујевцу обележио 60 година рада

Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, једна од најпрестижнијих научно-образовних институција у Србији, обележио је данас 60 година постојања.
Фото: Танјуг/Министарство енергетике и рударства

Ректор крагујевчког Универзитета Ненад Филиповић, који је и професор на Факулету инжењерских наука у Крагујевцу рекао је да ће Универзитет настојати да развија нове студијске програме и запошљавању младих људи.

„Ми смо поделили преко 200 станова у сарадњи са Владом Србије а у току је изградња Центара изврсности и пуно планова за будућност, јер желимо да наш Универзитет, као што и јесте тренутно на Шангај листи, да млади људи остају овде и да школујемо што већи број инжењера, који треба да вуку напред, јер се они баве и развојем и производњом, који су неопходни у индустрији“, истакао је ректор крагујевачког Универзитета.

Декан Факултета инжењерских наука у Крагујевцу Добрица Миловановић рекао је да је овај факултет настао када се Крагујевац индустријски развијао и пратио развој града.

Ова најпрестижнија научно-образовна институција у Србији, наставила је да се развија и данас. Има 16 студијских програма и 1800 студената из области инжењерства.

Потреба тржишта рада за инжењерима је огромна, а бивши студенти, данас искусни инжењери, препознати су широм Србије али и у иностранству.

Srbija podržava Dejtonski sporazum

 

Преузмите андроид апликацију.