Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Ф1: Трка за Велику награду Кине пред отказивањем због коронавируса

Трка за Велику награду Кине у шампионату Формуле један, која је планирана за 16. април наредне године у Шангају, биће отказана због строгих ограничења уведених у овој земљи због корона вируса, преноси „Би-Би-Си.
Фото: Танјуг/AP/Hussein Malla

Трка за Велику награду Кине последњи пут је одржана 2019. године када је победио Луис Хамилтон. Због корона вируса трка није одржана 2020, 2021. и ове године.

„Велика награда Кине налази се у календару за 2023. Међутим, кинеска политика нулте заразе корона вирусом довела је до тога да трка не може да се одржи. Кључна тачка је то што особље Ф1 не може да добије изузеће од карантинских услова у случају заразе корона вирусом“, тврди Би-Би-Си.

Челници Ф1 сматрају да не могу да траже од тимова да оду у Шангај уз ризик да њихово особље буде данима задржано у Кини у случају заразе корона вирусом.

„Према најновијим правилима у Кини, свако ко има корона вирус мора да проведе пет дана у центру за изолацију и још три дана код куће. Председник Ф1 Стефано Доменикали није још званично отказао трку, али се чини да је ова одлука неизбежна“, наводи ББЦ и додаје да челници Ф1 нису желели да коментаришу ову информацију.

Формула1 је планирала да наредне сезоне буду одржане 24 трке.

Zlatni trofej Svetskog prvenstva u fudbalu

Преузмите андроид апликацију.