Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Евролига планира да одузме лиценцу ЦСКА

Руски ЦСКА би могао да остане без „А“ лиценце Евролиге која разматра опцију одузимања исте од московске екипе.
евролига
Фото: Градске инфо

Наводно су челници континетналног такмичења ангажовали адвокате како би пронашли правне разлоге за овај потез уколико затреба, преноси руски новинар Артем Комаров.

Међутим, то и није тако лак задатак с обзиром на то да власник ЦСКА Норникељ, руска компанија за ископавање и топљење никла и паладијума, није под санкцијама.

Стога Евролига у овом тренутку и не може много да учини. Један од начина да се реши ЦСКА јесте да руском тиму исплати обештећење. Ту је проблем јер не постоји претходно утврђена сума. На пример, уколико неки тим жели да напусти Евролигу он мора да плати најмање 10 милиона евра, али то није дефинисано када говоримо у супротном смеру, односно када је Евролига та која жели да избаци неки тим.

Дакле, ЦСКА би могао да тражи нереалну суму коју Евролига не би могла да исплати и нашли бисмо се у врзином колу.

Подсетимо, 22. марта је објављено да се руске екипе до краја сезоне неће такмичити у Евролиги и Еврокупу. Тимови су послали своје гласове и одлучено је да руске екипе неће завршити ову сезону у елитним европским такмичењима и да се резултати против њих бришу.

Евролига је претходно суспендовала ЦСКА Москву, Зенит Санкт Петербург и Уникс Казањ, а у Еврокупу је Локомотива Кубан такође имала суспензију. Након тога су сви избачени, а у међувремену је и велики број играча напустио ове тимове.

Када је у питању ЦСКА, крај сезоне нису дочекали Данијел Хекет, Торнике Шенгелија, Мариус Григонис, Јоханес Фојтман и Ифе Лундбер.

Partizan proslavio 30 godina od osvajanja Evrolige

Преузмите андроид апликацију.