Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто су сви почели да соле лубеницу! Пробајте сад, захвалите нам касније

Со је зачин који може да побољша укус многих јела, међутим, често се користи за неке крајње неочекивање намирнице, па тако ако желите да нагласите арому кафе, чоколаде можете да додате со, а недавно је овај зачин предложен и за омиљену летњу воћку и сви кажу да је укус невероватан!
Фото: Unsplash/Levi Meir Clancy

Ако пожелите да поједете комад сочне лубенице, а наиђете на горку – додајте прстохват соли.

Како со може да побољша укус лубенице?
Иако већ има довољно чудних комбинација хране, со и лубеницу треба да додате на тај списак. Наиме, ако желите слађи укус лубенице, немојте да додајете шећер него со, јер је опште познато да со умањује горчину.

Стручњак за храну Барб Стејкеј има прилично добру теорију о томе зашто ово функционише.

– Лубеница има три врсте укуса. Слатко, кисело и горко, а сви се налазе у њеном месу – рекла је Барб за HuffPost.

Горчина може да потисне слатки укус лубенице због чега када једном поспете со на лубеницу, она делује тако да потискује горчину.

Иако би со требало да учини лубеницу укуснијом, можда се то неће свидети свима. Наравно, и корисници Реддита су дали свој коментар на ту тему, а неки се слажу да побољшава укус, док неки сматрају да је то уништавање лубенице.

Да ли може со да побољша укус и другог воћа?
Није лубеница једино воће које можете да посолите за бољи укус, исто можете да учините и са јабукама.

Со не само да ће да им побољша укус, већ ће да спречи труљење, а грејп је још једно воће на којем можете да испробате овај трик.

Дакле овај трик је изузетно ефикасан, али не функционише увек, тако на пример бананама и бобичастом воћу укус може само да се погорша ако се дода овај зачин.

Ima 10 puta više vitamina A od drugih žitarica, štiti telo od stresa i dovoljno samo pola šolje

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке