Сир има бољи укус ако избегнете следеће грешке приликом служења.
Сир је у свим својим небројеним, разноликим варијантама права посластица за непца: од димљеног па преко слатког до љутог и ароматичног, ту је све оно због чега ти срце куца брже. Не само да нам нуди различите текстуре, него и широк избор укуса и могућности припреме.
Нарендајте га преко тестенине, умешајте у сос или њиме гратинирајте омиљено јело… А можда ипак радије једете сир с добрим хлебом и хрскавим поврћем на дасци за залогајчиће. То је такође идеално као мали снек за госте. Али постоји једна погрешка на коју мораш припазити.
Никада не служите сир директно из фижидера.
Према FineCookingu, „свежи сир из хладњака има тек делић укуса сира послуженог на собној температури“. Готово сваки сир треба извадити из хладњака барем сат времена пре служења.
Као што се добро вино прије пијења треба декантирати, тако се и сир мора прво одморити и „дисати“ како би могао развити своје пуне ароме, нијансе и сложеност.
Како бисте омогућили сиру да дише, можете га прекрити газом и оставити да се тако одмара. Такође треба обратити пажњу на врсте сира које желите да послужите. Неки се „зноје“ брже од других и потребан им је тек 20-минутни одмор пре јела.
Parče sira i čaša mleka rešavaju vašu najgoru naviku, tvrdi istraživanje
Преузмите андроид апликацију.