Парадајз је једна од оних намирница које се често конзумирају, али већина људи га неправилно складишти јер га није потребно хладити да би сачувао свежину.

Чување парадајза може бити права загонетка за многе јер се често чува у фрижидеру са другим воћем и поврћем, али то може да уништи његов укус и текстуру.
Кухињски мајстор је открио како да парадајз одржи сочним и укусним, инсистирајући да је собна температура идеална за складиштење.
Најбоље место за чување парадајза је на кухињском пулту на собној температури. Међутим, држите га даље од рерне или било ког другог извора топлоте.
Да бисте избегли оштећење ове осетљиве намирнице и осигурали да остане у врхунском стању, препоручује се да га слажете у равну посуду уместо у дубоку. Наиме, ова стратегија подстиче циркулацију ваздуха и спречава оштећења.
Када стигне хладно време, препоручује се да парадајз хладите тек када достигне врхунац зрелости, а чак и тада је кључно да га вратите на собну температуру пре јела како би се сачувао његов укус. Не би требало да их држите у фрижидеру осим ако нису исечени.
Чување парадајза свежим на собној температури захтева неколико једноставних корака.
Прво, уклоните кору и стабљике са парадајза, јер могу да црпе влагу, што доводи до губитка сочности воћа. Да бисте спречили губитак влаге, ставите парадајз наопачке, са стабљиком надоле, на равни тањир.
Чување парадајза на овај начин не само да помаже у задржавању влаге, већ и штити такозвани ожиљак стабљике од бактерија минимизирајући његову изложеност, смањујући ризик од контаминације и превременог кварења.
Ево једног трика да скувате кукуруз савршено мекан и сочан за само 15 минута
Преузмите андроид апликацију.