Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто никада не треба да стављате мед у кључалу воду

Стручњаци из области здраве исхране упозорили су да не треба претеривати са конзумирањем меда, који се сматра здравом намирницом.
Фото: Pixabay/fancycrave1

По њиховом мишљењу, млади не би требало да конзумирају више од две до три кашике меда, док се особама које пате од одређених болести не препоручује конзумирање више од једне кашике дневно.

Људи који имају прекомерну тежину, као и они који пате од дијабетеса, атеросклерозе или хипертензије, морају бити опрезни када конзумирају ову намирницу.

Нутриционисти такође упозоравају да свако може бити алергичан на мед, без обзира на године.

Мед садржи киселине и супстанце које иритирају желудац, па прекомерна конзумација може изазвати гастритис, па чак и чир.

Према речима стручњака, једна од највећих грешака је стављање меда у врућ чај.

Ако додате мед у кључалу воду, он губи своја корисна својства и производи токсичне супстанце.

Приликом прављења чаја, не треба додавати мед у врућу течност, већ тек када се охлади и постане млака.

Температура воде не би требало да пређе 40 степени.

Мед у кључалој води производи хидроксиметилфурфурал, који је отрован.

Ово органско једињење настаје разградњом шећера на високим температурама, као што су кување, пржење или карамелизација.

Осам најбољих вина за пикник

Преузмите андроид апликацију.