Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ево зашто не смете пропустити овогодишњи „Фестивал уличних свирача – Градић фест“ у подграђу Петроварадинске тврђаве!

23. издање „Фестивала уличних свирача – Градић феста“ одржаће се од 24. до 26. августа у подграђу Петроварадинске тврђаве.
Фото: Градске инфо

Фестивал окупља у највећој мери музичаре али и плесаче, позоришне трупе, перформере, акробате и представља велику уметничку радионицу на отвореном где су уметници и публика равноправни учесници.

Програми у оквиру Фестивала уличних свирача дешавају се истовремено на неколико локација. На бинама као и изван бина на самим улицама, у току 3 дана фестивала наступи преко 100 уметника из земље и иностранства.

У програму учествују извођачи из Србије, региона, Европе, Америке и других држава, а програм чине музички наступи, перформанси, амбијенталне представе, филмске и видео пројекције, уметничке инсталације, интервенције у простору али и радионице, конференције, предавања, организовани обиласци…

23. издање Фестивала уличних свирача, поред редовног музичког програма имаће и кутак за љубитеље кинематографије.

Филмски репертоар овогодишњег Градић феста састављен је од два другометражна филма и селекције краткометражних филмова фестивала Филмски Фронт.

ОВДЕ можете погледати репертоар „Градић биоскопа“

Поред уобичајеног програма, дугометражног и краткометражног филма овогодишњи фестивал обогаћен је музичарима који изводе репертоар класичне музике.
Фото: PrtSc/www.ulicnisviraci.com

Из програма издвајамо пет извођача, неке сте имали прилике да чујете претходних година, а неке ћете премијерно чути на Градић фесту ове године.

  • Новосадски танго квинтет
  • Дуо Фуего
  • Камерата Нови Сад
  • Урош Марјановић
  • ПЈ Дуо

И ове године програм Градић феста садржи програм који су циљано усмерени да пруже ужитак најмлађим посетиоцима фестивала. На програму ће се наћи шредставе за децу, плесни перформанси и радионице које су традиционално део програма Фестивала уличних свирача.

Програм и детаље фестивала можете пронаћи на сајту организатора Улични свирачи.

Pogledajte kako će izgledati nova oaza kod SPENS-a: Prvi park bez veštačkih materijala i sa pametnim klupama (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.