Постоји прави и погрешан начин за разбијање јаја, а прави начин не укључује употребу чиније. Већина људи прихвата метод разбијања јаја о чинију или тигањ, али ово није најбољи начин.
Према стручњацима за кување, постоји „много бољи (и сигурнији) начин“ да правилно разбијете јаја.
Потребна вам је само равна површина. Стручњаци су објаснили зашто је важно правилно разбити јаје. Кажу да разбијање јаја о чинију или тигањ може гурнути љуске у јаје.
То значи да је већа вероватноћа да ћете љуске унети у храну, а то такође може изазвати проблем безбедности хране. Било која бактерија на спољашњој страни јајета може контаминирати унутрашњост.
Циљ разбијања јајета је да јаје пукне једним, чврстим покретом, лако се отвори, а жуманце и бело исклизну ван, избегавајући да се љуска разбије на милион комада.
Коришћење тврдог предмета попут посуде може да функционише, али је коришћење равне површине мање ризично.
Боља метода је самоуверено ударити јаје на равну површину, попут тезге. Мања је вероватноћа да ће овај метод довести до тога да сломљена жуманца или љуске јаја заврше у чинији или тигању.
Преузмите андроид апликацију.