Да ли волите кафу? Чини се да је то записано у генима… Кафа после буђења, шољица за ручак, друга поподне са тортом и још једна између. Ако овај опис одговара вашој конзумацији кафе, нема разлога да се ограничавате.

Управо супротно! Чините нешто добро за своје здравље. До пет шољица кафе дневно је најкорисније за здравље и нема ризика. Међутим, постоји квака, како су научници са Универзитета у Грацу открили у другој студији.
Зашто је кафа без млека и шећера здравија
Чиста црна кафа је далеко боља за ваше здравље од кафе зачињене шећером и крављим млеком. Научници у Аустрији су успели да докажу да црна кафа делује као лек за детоксикацију. Испијање црне кафе стимулише процес који разграђује старе, мртве делове ћелија и ствара нове, здраве ћелије. Ћелије се чисте од токсина. Овај програм ендогене детоксикације штити од Паркинсонове болести, дијабетеса, Алцхајмерове болести и деменције, рака и срчаних болести. Научни тим је могао да примети да је један до четири сата након конзумирања откривена повећана активност детоксикације у свим испитиваним органима, као што су јетра, срце и скелетни мишићи. Али ако се кафи дода кравље млеко, позитивни ефекти су ослабљени. Научници за то криве животињски протеин који се налази у крављем млеку. Ако желите да бринете о свом здрављу, уживајте у чистој кафи.

Шта црну кафу чини здравом?
Оно што кафу чини тако здравом су посебно заштитници ћелија које садржи, који нападају и бране се од нежељених ћелија и тако штите тело од нападача. Кафа је пуна разних састојака. То укључује, на пример, витамине и минерале, протеине, масти и разне киселине. Многи од ових састојака могу имати позитивне ефекте на људско тело.

Не толеришу сви људи црну кафу.
Међутим, неки људи су осетљиви на испијање црне кафе на празан стомак. Киселост кафе и кофеин могу напасти слузницу желуца или стимулисати производњу желудачне киселине, што може довести до жгаравице, на пример. У овом случају, биљно млеко (нпр. кокосово млеко, овсено млеко) може помоћи у ублажавању киселости, чинећи кафу сварљивијом. Наравно, ово важи и за све оне који углавном не желе да пију кафу без млека.
Преузмите андроид апликацију.