Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ево зашто ће 3. децембар бити посебан дан за кориснике хуманитарних фондација

Недавно смо се дотакли теме друштвених мрежа које су на нам свима истовремено и на “црној листи“, али и на листи неопходности, те тога колико нам оне могу помоћи или одмоћи у нашим животима?
Фото: PrtSc

У прилог чињеници да се ради о веома корисном оруђу, уколико га не злоупотребимо, говори и постојање једне Facebook групе, под називом “Буди хуман – хуманитарне лицитације“, чији број чланова из дана у дан све више расте.

Ова група тренутно подржава рад четири фондације: Покрени живот, Буди хуман, Подржи живот и Хуманост без граница, а админ тим од осамдесетак чланова свакодневно волонтира и улаже своје време у циљу помагања другима.

“Буди хуман – хуманитарне лицитације“ тренутно броји око 340.000 чланова, али број људи који јој се из дана у дан придружују махом постаје све већи.

Оно због чега ова група све више краде пажњу наших суграђана јесу такозване ‘’live’’ продаје у којима особа која оглашава на продају може да постави било шта, осим наравно цигарета, алкохола и животиња.

“Live“ лицитације обично почињу око 20 часова, а трају све док има понуде и заинтересованих купаца. Због тога вредна админ екипа некада не спава до касно у ноћ.

Кажу, да им то не пада толико тешко, јер на крају дана знају колико доприносе заједници на тај начин.

Када се покрене “live“ обично буде посвећен једном кориснику на чији рачун се плаћају сви купљени предмети и услуге, међутим, 3. децембра група “Буди хуман – хуманитарне лицитације“ нам спрема специјални новогодишњи ‘’live’’ који ће бити мало другачије конципиран.

У специјалном новогодишњем “live“-у, који би требао да траје најмање осам сати, у понуди ће бити донације разних уметника, занатлија, бутика, произвођача хране, винарија итд…

Ипак, оно што га највише разликује од осталих ‘’live’’-ова који су до сада организовани јесте то што ће бити посвећен корисницима свих фондација.

На оваквим ‘’online’’ продајама се, у року од неколико сати, може скупити и преко 200.000 динара, тако да, уколико сте добре воље да се убројите у наше многобројне суграђане доброг срца, ваше је да се учланите у групу и пратите лицитације.

Сигурни смо да ћете пронаћи нешто што вам треба и донирати свој новац за нечије лечење, а и да вам ништа од понуђених ствари није потребно, није ли довољно лепo понекад без разлога бити хуман и послати поруку, тек тако, да бисте некоме помогли?

Danas je Svetski dan veganizma! Kako i gde da proslavite ovaj dan u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.