Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто би требало да себи купите цвеће данас!

Када помислимо на букете, прва помисао нам је куповина цвећа за друге за посебне прилике, а ретко или никада за себе. Али заправо би требало да буде потпуно супротно, прво треба да покажемо љубав према себи, па тек онда према другима.
Фото: Pixabay/ Pezibear

Колико год ово звучало као излизани клише, чињеница је да другачије зрачимо када волимо себе, а други то одмах примете.

Већа је вероватноћа да ћете привући нечију пажњу када је очигледно да се поштујете и волите.

Можда је најлакши корак на путу ка изградњи те љубави према себи куповина цвећа. Ево зашто би требало да себи купите цвеће данас.

Поправља лош дан

Живот нема само лепе дане. Сасвим је нормално да се осећате лоше, било да постоји неки видљив разлог за то или не. Људски организам није створен само за позитивне емоције. И иако вам је у тим тренуцима куповина цвећа свакако последња ствар на уму, тада вам је најпотребније. Готово сви велики трговачки ланци нуде букете свежег цвећа већ од три евра, тако да овај чин самољубља можете да искажете и док купујете намирнице. Не морате чак ни да идете у цвећару.

Награда за мале победе

Када сте последњи пут прославили добро обављен пројекат, излечење од прехладе која вас је мучила недељама или губитак пет килограма? Зашто да славимо само рођендане, матуре, свадбе и слично? Живот се састоји од много више оних „обичних“ дана и тренутака, а не оних за које се каже да су „најважнији у животу“. И зато треба да славимо и те „мале“ победе и подсећамо се да сами стварамо посебне тренутке.

Уноси свежину у дом

Пролећно чишћење је идеално и за освежење или преуређење дома, а један од најлакших начина је ваза са цвећем, посебно ако нисте сигурни у већа улагања у свој дом. Додавањем цвећа у кухињу, дневни боравак или радни сто, можете у великој мери променити изглед собе. Цвеће одаје утисак префињености и шарма, а ако се играте бојама, можете употпунити слику већ постојећег намештаја.

Помаже код анксиозности

Истраживање са Харварда показало је да цвеће смањује анксиозност. Поред препуштања бризи о себи, цвеће може допринети вашем општем менталном здрављу јер је познато да помаже у смањењу анксиозности. Истраживање које је показало да су се учесници осећали мање анксиозно након што су неколико дана живели у кући са цвећем. Рад у окружењу са цвећем такође се показао као опуштајуће искуство, јер цвеће подсвесно шаље поруку да је простор пријатан, безбедан и топао.

Заслужујете цвеће

На крају крајева, могли бисмо да наведемо сто разлога због којих не би требало да се осећате непријатно или чудно што себи купујете цвеће, али на крају је само једно важно – заслужујете цвеће. Заслужујете да се размазите и урадите нешто само за себе.

Nemojte je bacati, ova namirnica podstiče cvetanje ruža

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке