Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево шта се дешава ако ставите мало шећера у шампон

Сви знамо да узимање шећера није добро за наше тело, али његов ефекат на косу може бити различит. Постоји много природних лекова које можемо користити за здравље и лепоту власишта и косе, а многи од вас су вероватно већ пробали, на пример, испирање сирћетом или облоге са маслиновим уљем или ланеним уљем.
Фото: Pixabay/jackmac34

Али шта се дешава ако у шампон додамо кашику шећера? Савет да испробате овај једноставан трик.

Oвај природни састојак ефикасно доприноси здравијем власишту. Како?

Шећер помешан са шампоном омогућава нежан пилинг коже, који с једне стране елиминише мртву кожу, а са друге омогућава да производи који се користе боље делују. Након употребе заједно са шампоном, шећер који делује као природни пилинг ће вам омогућити да боље упијете балзам или маске за косу.

Како користити шећер за косу

Систем је веома једноставан: када перете косу, додајте кашику шећера у количину шампона коју планирате да употребите. Овај мали трик, према речима стручњака, најбоље ће вратити кожу главе у добро стање и тако помоћи у случају перути, иритације или свраба.

Наиме, додавање кашичице шећера омогућава нежно пилинг коже главе, док шампон, елиминишући мртве ћелије коже и нагомилану прљавштину, омогућава дубинско чишћење власишта, спречавајући појаву масноће у корену.

Не морате да бринете ни да ће се шећер залепити, јер се након што одради свој посао, захваљујући води раствара без трага и мириса. Без претеривања Као и обично, не треба претеривати.

Не би требало да користите овај природни лек сваки пут када перете косу.

Препоручује се употреба сваког трећег, четвртог или петог прања. У супротном, ризикујете да добијете супротан ефекат: пречесто коришћење шећера заправо би иритирало кожу главе.

Čemu služi vitamin A? Ovako utiče na kožu

Преузмите андроид апликацију.