Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Ево шта нас све очекује 13. јануара у Новом Саду

Српска Нова година се у Новом Саду, 13. јануара, слави у затвореним просторима, а ова прослава доћи ће као круна Европске престонице културе.
Фото: НСЕПК

Продаја улазница по промотивној цени за концерте 13. јануара је већ почела, а оне су доступне на свим продајним местима Гигстикс-а, као и онлајн на њиховом сајту gigstix.com.

Један од највећих џез пијаниста данашњице Tigran Hamasyan наступиће у Градској концертној дворани, а холандска музичка дива иранског порекла и добитница награде на Berlin Video Music Awards 2020. Sevdaliza и овогодишња представница Србије на Евровизији и добитница признања Elle Style Awards за 2022. годину Констракта, уз бенд Земља грува стижу у Српско народно позориште.

Афричка Р’н’Б принцеза Nneka наступиће у Синагоги, у Реформаторској цркви концерт ће одржати један од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајко Феликс, док ће светски познати састав Divanhana наступити у гимназији Лаза Костић. Рок звук, свако на свој јединствен начин доносе Shortparis у Фабрици, звезде из Лондона Haelos у Позоришту младих, Сана Гарић у Културној станици Свилара, Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка, легендарна Yu група у unplugged издању у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.

Фото: НСЕПК

Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг концерт ће одржати у Новосадском позоришту, певачица чији глас руши границе и пуни велике сале Тијана Богићевић стиже у Културни центар Новог Сада, а најбољи џез бенд из Србије EYOT  у Културну станицу Еђшег. У Радничком дому наступиће хрватски лајв техно састав ABOP, а фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Kal. У Српском народном позоришту наступиће и певачица духовне и етно музике Даница Црногорчевић.

У оквиру Дочека 13. јануара, у Културној станици Буковац, програм за децу приредиће удружење уметника Високо Ц које иза себе има више од 500 изведених представа, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Да би концерти заиста били претворени у доживљаје, 13. јануара, заједно са извођачима, на томе ће радити реномирани уметници међу којима су редитељ Александар Николић, две професорке са Факултета технчких наука Миа Давид и Тања Миловановић, али и институције као што је Академија уметности у Новом Саду и многи други.

Kako je Novi Sad dočekao 2023. godinu? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.