Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ево шта нас очекује првог летњег викенда у Новом Саду! (22. и 23. јун)

Прво и најважније што треба да вам поменемо је да ће овог викенда бити веома топло. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ упозорaва да је Нови Сад међу градовима које ће захватити топлотни таласа и да ће температура у граду бити веома висока. Минимална температура биће 21, а максимална 37 степени.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Када су овакве врућине дан је најбоље провести поред воде.

Комплекс темеринских базена отворио је своје капије за посетиоце и тиме је званично отпочела купалишна сезона.
Фото: Општина Темерин

Капије базена биће отворене од 10 до 19 часова, а данас и сутра како већ сада традиција налаже, улазнице се неће наплаћивати.

Након истека промотивног периода цене улазница за одрасле износиће 300 динара, пензионери и деца од 7 до 15 година плаћаће 240 динара, док ће деца до 7 година као и до сад имати право на бесплатан улаз у пратњи родитеља.

Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина“ обавештава све да ће у суботу, 22. јуна на отвореном базену СПЕНС-а од 20.00 до 23.00 сата бити НОЋНО КУПАЊЕ.
Фото: spens.rs
Концерт за децу у Галерији Матице српске „Пушкин на ноте“ у суботу, 22. јуна

У жељи да се деци, на забаван и пријемчив начин, приближи стваралаштво великог руског песника Александра Пушкина, велика сала Галерије Матице српске у суботу 22. јуна поново постаје концертна дворана у којој ће се реализовати јединствени музичко-сценски догађај Пушкин на ноте, у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада, а у оквиру Инфант фестивала.

Фото: Галерија Матице српске

Музичке композиције пратиће и посебно адаптирана глумачка интерпретација Пушкинових бајки: Бајка о рибару и рибици и Прича о цару Салтану.

Кроз интеракцију са наратором Милованом Филиповићем, деца ће имати прилику да сазнају занимљивости о писцу, композиторима и музичким инструментима.

Музичко-сценски део програма пратиће и илустрације на екранима које ће визуелно допринети бајковитости целог догађаја и омогућити деци и њиховим пратиоцима да се у потпуности препусте стваралаштву великих уметника.

Концерти ће се одржати у два термина – у 11.00 и 12.00 сати.

Максималан број публике у једном термину је 60 деце, те су пријаве обавезне путем линкова који се налазе испод и доступни су на сајту Галерије Матице српске, као и Музичке омладине Новог Сада.

Забава за целу породицу: Новосадско Биг дечије лето почиње у недељу, 23. јуна

Свечано отварање ће се одржати 23. јуна у 18:00 часова, чека вас  пуно позоришних представа и занимљивих радионица.

Традиционално већ 14 година шопинг центар Биг и Дечији културни центар Нови Сад организују забаву преко лета за целу породицу!

Све испратите у програму који се налази на ОВДЕ.

Од 23. јуна до 30. јула, имаћете прилику да породично уживате у бројним едукативним активностима, фантастичним дечијим представама и креативним радионицама.

Овог лета кроз прозор гледамо у свет!

Фото: Facebook.com/BigNoviSad
Музејска играоница Јелен краљ шуме у недељу, 23. јуна у Музеју Војводине
Фото: muzejvojvodine.org.rs

Драга децо, сигурно сте чули да лав  носи титулу краља џунгле, док јелен за многе представља краља шуме, због својих рогова који необично подсећају на краљевску круну.

Дођите у Музеј Војводине да упознате краља шуме на изложби Јелен ехо божанског, и у музејској играоници Јелен краљ шуме, у недељу, 23.јуна у 11 часова, Дунавска 35. Радионица је намењена деци од 5 до 10 година.

Дружићете се са Влатком и Тањом

Пријаве на адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Фестивал француског филма до 23. јуна
Фото: Facebook

У оквиру овогодишњег издања Фестивала француског филма, публика ће имати прилику да погледа најактуелнија остварења француске филмске продукције, попут Другог чина Кентена Дипијеа који је отворио Кански фестивал. Фестивал обједињује најбоље моменте савремене француске кинематографије кроз програм који је уједно захтеван, еклектичан и породичан.

Субота, 22. јун у 19:00: пројекција филма „Господин Блејк“, КЦНС

Недеља, 23. јун у 19:00: пројекција филма „Друга рунда“, КЦНС

Улаз за све пројекције је 300 динара.

Више детаља пронађите на Фејсбук страници организатора.

Ове суботе, 22. јуна почиње „Новосоник“
Фото: Новосоник фестивал

Са почетком од 20 часова, у „Фабрици“ у Новом Саду, почиње први „НОВОСОНИК“, новосадски музички фестивал рођен из великог ентузијазма музичких прегалника, фестивал са великим амбицијама и рафинисаном каквоћом.

За овај догађај не постоји „dress code“, нема тематских ограничења, па самим тим ни скупих изнајмљивања или шивења гардеробе, не дао драги Бог куповине новитета из излога бутика и комисионих радњи.

Али, има „Афтер“. Атеље „Studio live“, по завршетку свирке, уз карту са фестивала или донацију, окупљене ће да анимира DJ Бурза.

Ноћни маратон на Сунчаном кеју у суботу, 22. јуна

Ноћни маратон је рекреативна трка међународног карактера, са учесницима из преко 30 земаља света. Одржава се ноћу, у време међународне прославе Дана Дунава и у његову част. Сви који буду трчали те ноћи обалом ове величанствене реке, подсетиће се још једном да су и сами део природе која их окружује. Својим присуством велики број заљубљеника рекреације и природе ће кроз физичку активност скренути пажњу и подићи свест о очувању највећег европског екосистема, и тако се прикључити другим подунавским градовима.

Уживајте!

Šta kažu stranci: Da li je Novi Sad bezbedan za boravak, ako ste žena i putujete sami – gradska prevozna sredstva bezbedna, voda iz česme veoma bezbedna, a šta se navodi kao manje bezbedno?

Преузмите андроид апликацију.