Храна у фрижидеру може трајати много дуже него што мислите. Међутим, та сланина коју држите у фрижидеру не може трајати вечно.
За почетак, уверите се да је ваш фрижидер подешен на 4,4 степена Целзијуса или мање. Ако храна има временску ознаку „продаје до“ на етикети, конзумирајте храну у складу са тим.
Вероватно можете безбедно да користите храну са овом етикетом кратко време након истека рока трајања.
Ево колико дуго одређена храна може да траје након отварања:
Алкохол
Пиво: један дан ако је добро затворено након отварања
Шампањац: 3 до 5 дана
Вино: 3 до 5 дана
Зачини
Роштиљ сос: четири месеца
Хумус: једна недеља
Кечап: шест месеци
Јаворов сируп: неспецифициран
Мајонез: 2 до 3 месеца
Сенф: годину дана
Млечни производи
Јаја: три до пет недеља
Млеко: недељу дана
Пармезан: три месеца
Јогурт: седам до десет дана
Сиреви: једна до две недеље
Воће и поврће
Јабуке: три до четири недеље
Авокадо: два до три дана
Боровнице: једна до две недеље
Броколи: три до пет дана
Шаргарепа: две до три недеље
Целер: једна до две недеље
Грожђе: пет до седам дана
Салата: три до пет дана
Сок од поморанџе: седам до десет дана
Брескве: три до пет дана
Малине и јагоде: два до три дана
Производи од меса
Сланина: једна недеља
Говедина, јагњетина, свињетина, телетина: три до пет дана
Печена говедина и ћуретина: три до четири дана
Сирова говедина и свињетина: један до два дана
Кувана пилетина: три до четири дана
Сирова пилетина: један до два дана
Плодови мора:
Кувани лосос, шкампи и туњевина: три до четири дана
Сирови лосос, шкампи и туњевина: један до два дана
Namirnice prepune proteina uz koje ćete lako smršati posle 40.
Преузмите андроид апликацију.