Кад неко каже јесен, одмах помислимо на кишу, опадање лишћа и наравно, кестене! Ову омиљену ужину можете купити скоро свуда, али можете је и припремити код куће.
Након што их купите, пажљиво их прегледајте и баците све које имају рупе. Добар плод можете препознати једном методом – лагано га притисните врховима прстију – требало би да буде мало мекано.
Загрејте рерну на 220 степени, врућа рерна је неопходна за одвајање кестена од коре.
Да би се равномерно испекли, важно је да исечете кору, али пажљиво.
Направите једну танку линију по средини воћа – не предугачку и дубоку. Ставите кестење у чинију и добро их исперите под водом. Ставите кестење у лонац са хладном водом.
Чим вода почне да кључа, шупљикавом кашиком извадите кестене и ставите их у плитку посуду за печење. Ово брзо кување ће створити савршено окружење за кување на пари када стигну до вруће рерне.
Ставите кестене равном страном надоле, исеченом страном нагоре у посуду за печење. Пеците у рерни око 15-20 минута, али ово време може да варира у зависности од величине ваших кестена.
Када добијете савршено печене кестене, извадите их из рерне и умотајте у чисту кухињску крпу. Оставите умотане кестене да одмарају у пешкиру око 10-15 минута. Осим што их једете тако печене, можете направити кестен пире, разне намазе и супе.
Преузмите андроид апликацију.