Ако више волите да кувате оброке код куће да бисте смршали, већ сте на правом путу.
Међутим, могуће је да правите неке грешке које ће вам отежати губитак тежине коју желите. Дакле, следећи пут када желите да смршате, обратите пажњу на грешке у кувању.
Употреба уља
Коришћење мало масти, попут маслиновог уља, помаже у кувању јер додаје укус вашим јелима, али уља имају значајну калоричну вредност, тако да треба да предузмете додатне мере предострожности да не претерујете. Само једна кашика маслиновог уља садржи око 120 калорија.
Величине порција
Једна ствар која је мало тежа код једења код куће је то што сте ви задужени за контролу порција. Било би мудро да се упознате са намирницама које најчешће кувате и њиховим одговарајућим величинама порција.
Једете исту храну
Разноликост је посебно важна када је у питању исхрана. Конзумирање исте хране све време може умањити задовољство у јелу, а осим тога, важно је да у организам уносимо различите оброке зарад витамина и минерала.
Зачини
Не занемарите зачине приликом кувања. Кување са уљем или путером може обогатити укус вашег јела, али зачини имају знатно нижу калоричну вредност и могу потпуно променити укус вашег оброка. Истичу се зачини као што су куркума, цимет, ким и кајенски бибер.
Дегустација хране током кувања
Можда се чини да је немогуће избећи грицкање и грицкање док спремате нешто укусно, али ти мали комадићи хране заиста могу да додају калорије. Ако сте заиста гладни, покушајте да поједете нешто лагано попут воћа или поврћа како бисте избегли непотребно кушање током кувања.
Koju hranu treba da izbegavate ako imate ekceme po koži tela
Преузмите андроид апликацију.