Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ево докле су стигли радови на новосадској Палати правде (ФОТО)

Радови на новој Палати правде која ће красити угао Улица Максима Горког и Стражиловске улице „изашли су из земље“, а могућ је и њихов завршетак пре рока
Фото: Градске инфо

Изградња новог правосудног објекта званично је започета у новембру прошле године, када је почето са припремним радовима и ископавањем темеља.

Први од шест спратова објекта који ће заузимати 9.000 метара квадратних већ су „никли“, а испод њих се налазе подрум и сутерен и приземље.

Фото: Градске инфо

Планирано је да ова зграда буде завршена до новембра 2023, али је председник Вишег суда Мирослав Алимпић на конференцији за новинаре крајем јуна саопштио да је могуће да објекат буде готов до марта 2023. године.

Нова Палата правде потребна је граду због тога што постојећа зграда у Сутјеској улици из техничких разлога није могла да буде надограђена, па је Нови Сад за нови суд понудио парцелу у истом блоку.

Фото: Градске инфо

У овом објекту биће смештена кривична одељења Основног и Вишег суда, као и Основно и Више јавно тужилаштво, док ће њим управљати Виши суд у Новом саду, у складу са Законом о уређењу судова.

Нова зграда суда дело је архитекте Миодрага Трипковића, а како је Европска унија помогла овај пројекат са чак 13 милиона евра, сам пројекат урађен је по највишим европским стандардима.

Фото: Градске инфо

Први зелени објекат у правосудном систему Србије

Фасада окренута према стамбеним зградама које окружују локалитет биће употпуњена зеленилом. Исто тако, простор између зграде суда и тужилаштва и стамбених зграда красиће парк, који ће грађани околних објеката моћи слободно да користе.

Фото: Рендер пројекта

“Таквим приступом овај правосудни објекат иде у сусрет тренду смањења емисије угљен диоксида, и постаће први зелени објекат у правосудном систему Србије”, рекао је аутор пројекта Миодраг Трипковић за портал Gradnja.rs.

Извођачи радова су Јадран Д.О.О. и Градина Д.О.О, а као резултат овог објекта очекује се велико повећање ефикасности у раду правосудних органа.

Фото: Рендер пројекта

Priča o prvoj petospratnici u gradu

Преузмите андроид апликацију.