Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

„EV Days“ трећи пут у Новом Саду – манифестацију отворили министарка рударства и градоначелник Ђурић

Дани електричних возила отворени су на Новосадском сајму, а посетиоце и студенте током два дана очекују панел дискусије, могућност испробавања возила, као и такмичење студената.
Фото: НС уживо/Павле Пејић

Отварању су присуствовали министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, градоначелник Милан Ђурић и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Треће по реду „EV Days“ отворио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић који је истакао да је током претходних десет година урађено 60 километара бициклистичких стаза.

„Нови Сад је несумњиво центар ИТ индустрије. Имамо 1000 фирми које долазе из ИТ сектора и запошљавају 15.000 људи са теријторије Град Новог Сада и околине. Много смо окренути примени нових технологија и предност нашег града је један од најбољих универзитета у нашој земљи. Ми смо последњих година познати по унапређењу саобраћаја, како у улагању у возила тако и у наплати возила, као што је НС Смарт. Извршили смо и набавку 10 електричних аутобуса. Нови Сад настоји да постане зелени град до 2030. године“, речи су Ђурића.

Покрајински секретар Иванишевић истакао је да сарадња између организатора ове манифестације и покрајинског секретаријата траје већ три године и да се нада да ће се наставити.

„Нико у Покрајинског влади, а сигуран сам и у Влади Републике Србије, нема дилему где желимо да будемо. Желимо да будемо у будућности.“

Манифестацију је отворила министарка Ђедовић Хандановић која је истакла да је Нови Сад град будућности у Србији.

„То је показао и цела Србија мора да прати тај тренд развоја у разним секторима. Одлучни смо да спроведемо зелену транзицију индустрије, електричних возила. Зелена транзиција је политички, научни, економски и друштвени фактор развоја савременог друштва ка циркуларној економији. Данашња конференција је доказ да то није само питање једног министарства, већ читавог друштва.“

Манифестацију „EV Days“ можете посетити данас и сутра на Новосадском сајму.

Nikola Lovrić novi direktor Novosadskog sajma

Преузмите андроид апликацију.