Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Швајцарци желе ново изненађење, Белгија без звезда на Италију

У данашњим утакмицама четвртфинала Европског првенства састају се Швајцарска и Шпанија у Санкт Петербургу, а меч Белгије и Италије игра се у Минхену.
Фото: Pixabay/robanderson72

Први меч почиње у 18 часова.

Шпанци су Хрвате, вицешампионе света, избацили после продужетака у мечу са пуно голова. Шпанија има своје недостатке, од којих је једна сигурно реализација Алвара Морате, али ће у мечу са Швајцарском ипак бити фаворит.

Швајцаска је, са друге стране, можда и највеће изненађење турнира. Изабраници Владимира Петковића су до четвртфинала Европског првенства дошли најтежим путем. После 120 минута и боље изведених једанаестераца елиминисали су Француску – првака света.

Можда се може рећи да су „галски петлови“ сами криви за свој пораз, али су Швајцарци показали да улога фаворита не значи ништа, па их нико не може отписати ни против Шпаније.

На Алијанц Арени састаће се десеткована Белгија са репрезентацијом Италије.

Белгијанци улазе у овај дуел са све четири победе у досадашњем делу турнира, али су повреде кључних играча више него забрињавајуће за селектора Роберта Мартинеза.

За овај дуел већ су отписани Кевин Де Брујне и Еден Азар, а неће наступити ни Тимоти Кастањ ни Насер Чадли. Белгија је упркос победама у групи, против Данске показала да без Де Брујнеа и Азара ствари не иду тако глатко.

То значи да ће Италија, која је тек након продужетака елиминисала Аустрију, у овом дуелу имати веће шансе за пролаз.

Фудбалери са Апенинског полуострва прошетали су се кроз групу и показали да имају велики број играча сличног квалитета, како у стартној постави, тако и на клупи, што им је на крају и донело тријумф против Аустријанаца, који су их намучили.

Овај меч почиње у 21 час.