Почетна > Свет
Свет

ЕУ близу договора о увођењу 10. пакета санкција Русији

Европска унија је близу увођења десетог пакета санкција Русији због инвазије на Украјину и очекује се да ће сутра, уколико буду превазиђене разлике у ставовима око забране на увоз гуме и дијаманата из Русије, о томе бити постигнут коначни договор, потврдиле су дипломате земаља чланица ЕУ.
Foto: Pixabay/bici

На листи санкционисаних би требало да се нађу и појединци и званични ентитети који су умешани у илегалну депортацију око 6.000 деце из Украјине, преноси Ројтерс.

Очекује се да ће 10. пакет санкција обухватити и седам иранских пословних ентитета за које се верује да производе опрему коју Русија користи у ратним операцијама у Украјини.

„Разговарали смо данас о 10. пакету санкција против Русије и сутра поподне ћемо наставити започету дискусију. Надам се да ћемо се усагласити“, рекао је после састанка амбасадора 27 земаља чланица ЕУ у Бриселу пољски амбасадор у ЕУ Анџеј Садош.

ЕУ жели да се 10. пакетом санкција обухвате појединци и ентитети оптужени за депортацију деце.

„Најмање 34 руске институције укључене су у систематске отмице украјинске деце, укључујуци и руског омбудсмана“, рекао је амбасадор Садош.

Путин: Учинили све да се проблем реши мирним путем, Запад имао другачији сценарио

Преузмите андроид апликацију.