Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Ето: Анри није био на мом нивоу

Некадашњи нападач Барселоне, Интера и камерунске репрезентације, Самјуел Ето, изјавио је да Француз Тјери Анри фудбалски није био на његовом нивоу.
Фото: Wikimedia Commons/Web Summit
Ето је за француске медије истакао да Анри није могао да парира ни Николасу Анелки, ког је наследио у дресу Арсенала.

„Мислим да није био на нивоу Николаса Анелке. Анри је био добар, али познајем играче. У сваком случају, није био на мом нивоу. Срећа па нисам играо за Француску. Они који су играли за Француску имају 70 одсто веће шансе за успех. Не зато што су бољи, него зато што их Француска боље продаје. Они су их продали и довели на наш ниво“, изјавио је Ето.

Камерунац је у каријери двапут освојио Лигу шампиона са Барселоном, а једном са Интером. Са селекцијом Камеруна Ето је освојио злато на Олимпијским играма 2000. године и два Купа афричких нација (2000, 2002).

Са друге стране, Анри је добар део каријере провео у Арсеналу, са којим је стигао до финала Лиге шампиона 2006. године, али је лондонски клуб поражен од Барселоне са 2:1.

Пропуштено са Арсеналом Француз је надокнадио баш у Барселони 2009. године и освојио једини трофеј у Лиги шампиона.

Са репрезентацијом Француске Анри је био првак света 1998. године и првак Европе 2000. године, док је 2006. био вицешампион света.

Dejan Stanković se vraća na „Meacu“

Преузмите андроид апликацију.