Почетна > Свет
Свет

Ердоган: Верујем Русији исто колико и Западу

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да верује Русији колико верује и Западу.
Фото: Танјуг/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP

„Колико је Запад поуздан, толико је поуздана и Русија. Последњих 50 година чекамо на прагу ЕУ и у овом тренутку верујем Русији исто колико и Западу“, рекао је Ердоган за америчку телевизију ПБС у Њујорку, где учествује на заседању Генералне скупштине УН.

Ердоган је подсетио да је руски председник Владимир Путин обећао да ће Русија послати још милион тона жита у Африку, а на питање да ли верује да ће Путин испунити то обећање, Ердоган је одговорио да нема разлога да му не верује.

Говорећи о рату у Украјини, Ердоган је оценио да ће он још дуго трајати, а да жели да се нада да ће се што пре завршити.

Одговарајући на питање да ли Турска има више користи од односа са САД или са Русијом, турски председник је рекао да се начин на који се бави политиком своди на успостављање контаката са народима широм света по моделу од којег који сви добијају.

„Као што имам добре односе са САД, тако ћу имати добре односе и са Русијом. И даље ћу имати однос са државама чланицама ЕУ заснован на истом приступу, вин-вин“, рекао је Ердоган.

Nemačka zabranila neonacističku grupu „Hamerskins Nemačka“, racije širom zemlje

Преузмите андроид апликацију.