Почетна > Свет
Свет

Ердоган: Турска планира да постане чвориште за транспорт гаса

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да планира да током посете главном граду Туркменистана Ашхабаду почетком децембра разговара са лидерима Азербејџана и Туркменистана о успостављању чворишта за транспорт гаса у Турској.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Руски председник Владимир Путин и представници руске владе већ су се изјаснили у вези са питањем успостављања енергетског центра у Турској. У плану је да Турска постане центар за дистрибуцију природног гаса о чему ће се разговарати почетком следећег месеца са председницима Туркменистана и Азербејџана током моје посете Ашхабаду“, изјавио је раније данас Ердоган у разговору са новинарима и изразио наду да ће разговори бити успешни, преноси ТАС С.

Председник Турске путује данас у Индонезију где ће учествовати на самиту Групе двадесет (Г-20).

Он је потврдио да на маргинама самита Групе 20 на Балију планира да разговара о извозу житарица у најсиромашније земље Африке преко црноморског хуманитарног коридора.

„Успешно смо реализовали иницијативу о извозу житарица црноморским коридором и до сада је извезено више од десет милиона тона пољопривредних производа. Настављамо са напорима да извозимо жито, углавном сиромашнима земљама у Африци којима је потребна храна“, рекао је Ердоган пре одалска на Бали.

Oktaj: Žena počinila teroristički napad u Istanbulu

 

Преузмите андроид апликацију.