Почетна > Бизнис
Бизнис

Ер Србија успоставила сезонске летове до Барија

Ер Србија је јутрос летом ЈУ520 у 07.15 часова, успоставила директан авио-саобраћај на новој сезонској линији између Београда и Барија у Италији.
Фото: Wikimedia Commons/Aeroprints.com

Летови на овој рути ће се обављати од данас до 27. октобра, три пута недељно – понедељком, четвртком и недељом. Бари представља пету дестинацију Ер Србије у Италији, поред Рима, Милана, Венеције и Трста, саопштила је српска национална авио-компанија.

Инаугурациони лет дочекан је на међународном аеродрому „Карол Војтила“ у Барију, смештеном на осам километара од центра града и најфреквентнијем у јужној Италији.

Свечаној церемонији која је одржана тим поводом присуствовали су представници Ер Србије и аеродрома.

„Драго нам је што најновијим проширењем мреже додатно ојачавамо своју позицију у Италији и то само три дана након што смо успоставили летове до Трста. Радује нас што смо у прилици да путницима из целог региона понудимо већи избор приликом планирања путовања. Регија Апулија, чији је административни центар Бари, позната је по бројним културним и историјским знаменитостима, градовима са јединственом архитектуром, али и добрим винима, укусној храни и чувеном гостопримству њених становника, те верујемо да ће постати једно од популарнијих одредишта за летњи одмор међу нашим путницима“, изјавио је Бошко Рупић, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Смештен на јужном делу Јадранског мора, Бари представља лучки и универзитетски град, други по величини и економском значају у јужној Италији. Посетиоцима нуди уживање у истраживању старог града са импресивним зидинама и уским улицама, али и модерном ноћном животу и аутентичним локалним винима и специјалитетима.

„Прва веза са Београдом у историји аеродрома у Барију представља одличан подстрек за пословање са балканским и европским тржиштима на која гледамо са све већом пажњом“, изјавио је председник компаније Аеропорти ди Пуглиа Антонио Мариа Вазиле.

“Веза са Београдом заправо поприма стратешку вредност, као одлично чвориште за све наше компаније са изразитим интересовањем за тај конкретан европски простор, и резултат је задатка обављеног темељно, са упорношћу и страшћу током тешког периода пандемије. Био је то циљани и далекосежни пројекат, у коме су активно учествовали најважнији актери, амбасаде и конзуларни органи заинтересованих земаља. Ово је била прва фаза пута за који се надамо да ће довести до још амбициознијих циљева”, казао је Вазиле.

Успостављањем авио-саобраћаја на овој линији, преко Београда ће бити обезбеђене добре конекције између Барија и других градова у мрежи Ер Србије, као што су Атина, Букурешт, Цирих, Дубровник, Истанбул, Ларнака, Њујорк, Сарајево, Солун, Скопље, Софија, Сплит, Тирана, итд.

Српска национална авио-компанија ће већ 6. јуна успоставити летове до своје шесте дестинације у овој популарној медитеранској земљи – Болоње.

Abazović i Tegeltija gosti samita Otvorenog Balkana na Ohridu

Преузмите андроид апликацију.