Почетна > Србија
Бизнис Србија

Ер Србија трећа регионална авио-компанија у Европи

У годишњем избору најбољих светских авио-компанија (World Airline Awards), који британски специјализовани портал Скајтрекс (Skytrax) више од 20 година организује на основу испитивања искуства путника, Ер Србија је освојила треће место на листи 10 најбољих регионалних авио-превозника у Европи.
Фото: Ер Србија

Испред српске националне авио-компаније нашли су се само грчки Иџијан ерлајнс и Ер Малта, а Ер Србија је на тај начин поправила свој прошлогодишњи резултат, када је у истој категорији заузела шесту позицију.

Према Скајтрексовој методологији, регионалне авио-компаније су авио-превозници са пуном услугом који претежно обављају летове у трајању до шест часова.

У категорији најбољих авио-компанија у источној Европи, Ер Србија је такође освојила треће место, што је напредак у односу на прошлу годину, када је била пета.

Ове године испред српске националне авио-компаније су били само Ер Балтик и пољски ЛОТ Полиш, док су се иза Ер Србије нашли Виз ер, чешки ЧСА Чек ерлајнз, Кроација ерлајнс, румунски Таром и други.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек рекао је да је напредак на Скајтрексовим листама важан показатељ да је та компанија на добром путу.

„Пандемија корона вируса снажно је утицала на укупно пословање свих авио-компанија. Ипак, ове летње сезоне забележили смо пораст броја путника, што је резултат који охрабрује. Настављамо да обнављамо нашу флоту и ширимо мрежу дестинација, али то није све. У наредном периоду радићемо на даљем унапређењу услуге у различитим сегментима, пошто смо уверени да се ту налази кључ дугорочног односа између путника и авио-компаније“, поручио је Марек на свечаности у Лондону.

Овогодишњи Скајтрексов избор заснован је на истраживању које је спроведено од септембра 2021. до августа 2022. године на више од 14 милиона испитаника у више од 100 земаља, а за најбољу светску компанију за ову годину проглашен је Катар ервејз.

Скајтрексове награде за најбоље светске авио-компаније додељују се од 1999. године, када је тај британски специјализовани портал покренуо глобално годишње истраживање о задовољству путника авио-компанијама. Те награде сматрају се својеврсним „Оскарима авио-индустрије“, као признања за квалитет и глобално мерило изврсности авио-компанија, додељена на основу искуства путника, наводи се у саопштењу.

Иначе, на Скајтрексовој светској листи 100 најбољих компанија, Ер Србија је на 92. месту, што је помак у односу на 2021. годину, када је била на 109. месту.

Nagrađen 20-milioniti putnik kompanije Er Srbija

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке