Почетна > Србија
Србија

Ер Србија превезла више од 300.000 путника чартер летовима

Национална авио-компанија Ер Србија је од почетка ове године до данас обавила 2.646 чартер-летова, којима је превезла више од 300.000 путника, што је најбољи резултат у чартер-саобраћају од 2013. године, од када компанија послује под тим именом.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Током првих десет месеци ове године, Ер Србија је обавила за 11,7 одсто више чартер-летова него током целе 2019. године, саопштено је данас из те компаније.

„Током летње сезоне тражња за директним летовима до популарних дестинација се повећава, а чартер-летови омогућавају да путници брзо и удобно стигну до жељеног одредишта. Ове године смо летели у Турску, Египат, Грчку, Тунис и Италију“, рекао је директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић.

Он је навео да је најпопуларнија чартер-дестинација била Турска, па је Ер Србија, осим до Анталије, Бодрума и Даламана, по први пут летела и у Алању, и то из Београда и Ниша.

Додао је да је у односу на претходне године и Грчка забележила раст броја чартера.

У саопштењу се наводи и да је Ер Србија током ове године реализовала чартер-летове са Аеродрома „Никола Тесла“ у Београду и „Константин Велики“ у Нишу.

Из Ниша је српски национални авио-превозник током чартер-сезоне летео до Алање, Анталије и Хургаде.

Skupština danas nastavlja sednicu o rebalansu budžeta

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке