Почетна > Србија
Србија

Ер Србија: Отказани поподневни летови Београд-Лондон током јула

Ер Србија отказала је поподневне летове суботом и недељом током јула, почев од 9. јула, између Београда и Лондона, због најаве са лондонског аеродрома Хитроу да опслуживање поподневних летова викендом у наредном периоду неће бити могуће.
летови
Фото: Wikimedia Commons/Aleem Yousaf

И овог викенда, као и претходних, очекује се веома тешка ситуација на аеродрому Хитроу у Лондону. Када је реч о прихвату и отпреми путника, пртљага и авиона, наведено је у саопштењу ЕР Србије.

Због смањеног капацитета пружаоца услуга земаљског опслуживања на том аеродрому изазваног недовољним бројем запослених, Ер Србија је била принуђена да откаже данашњи други. Односно поподневни, лет између Београда и Лондона ЈУ386, а последично и повратни лет ЈУ387.

Сутрашњи (недеља, 3. јул) поподневни лет ЈУ386 између Београда и Лондона Ер Србија ће морати да обави и поред најава у вези са отежаним опслуживањем авиона на аеродрому Хитроу. Због тога што је условљена могућношћу да у супротном изгуби историјски слот – право слетања на Хитроу у одређено време. Како би умањила негативан ефекат поменутих ограничења на сопствени саобраћај.

У што мањој мери пореметила планове путовања својих путника, Ер Србија чини све што је у њеној моћи да се поменути лет обави, уз одређена прилагођавања.

То значи да ће на лету ЈУ386 између Београда и Лондона бити могуће путовати искључиво са ручним пртљагом. Док регистрација и прихват предатог пртљага неће бити могући.

На повратном лету из Лондона ЈУ387 превоз путника неће бити могућ, те је компанија принуђена да тај лет откаже.

Siniša Mali: Do sada podeljeno 121.000 vaučera za odmor u Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.