Почетна > Србија
Србија

Ер Србија од зимске сезоне повећава број летова за Њујорк

Ер Србија ће због повећане потражње летова између Београда и Њујорка, од предстојеће зимске сезоне број летова на тој линији повећати са уобичајена два на три лета недељно, најавио је српски авио-превозник.
Фото: Wikimedia Commons/Aeroprints.com

Планирано је да летови између та два града буду сваког уторка, четвртка и недеље.

Осим тога, како се наводи у саопштењу Ер Србије, почев од априла 2023. године планирано је успостављање директних летова између Београда и Чикага (аеродром О“Хер – ОРД).

Чикаго ће бити друга дестинација у САД у мрежи Ер Србије, а планирано је да српска национална авио-компанија на тој линији саобраћа два пута недељно.

„Додавање још једног лета недељно ка Њујорку у зимској сезони јасан је показатељ да наша линија преко Атлантика добро функционише и представља једну од најјачих рута Ер Србије, уз смањење до сада високе сезоналности. Поред тога, увођење директних летова између Београда и Чикага, града са једном од највећих дијаспора из Србије и других земаља у окружењу, планирамо већ дуго и то је за нас такође линија од изузетног стратешког значаја. Очекујемо велико интересовање путника за нове летове којима ће Чикаго бити крајња дестинација, као и оних који ће из овог града настављати путовање до даљих тачака“, изјавио је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Бошко Рупић, преноси Ер Србија.

Увођењем линије Београд – Чикаго, први пут после 32 године, престоница Србије биће директно повезана са америчким градом у којем живи око 350 хиљада становника српског порекла и велики број становника пореклом из других земаља бивше Југославије, али и околних балканских земаља које су добро повезане са Београдом путем регионалне мреже Ер Србије.

Међународни аеродром у Чикагу – О“Хер (ОРД) је један од шест најпрометнијих светских аеродрома, а 2019. године његове услуге је користило више од 90 милиона путника.

Захваљујући обнови трансатлантских летова, Ер Србија је пре шест година поново омогућила повезаност региона и Сједињених Америчких Држава, након паузе од готово две и по деценије. Од поновног успостављања ваздушне везе са САД до маја ове године, национални авио-превозник је превезао укупно 383,324 путника на линији Београд – Њујорк, наводе из Ер Србија.

Летове између Београда и Њујорка обавља највећи авион у флоти Ер Србије, ербас А330 који носи име чувеног српског научника и проналазача Николе Тесле.

Sutra do 35 stepeni, narednih dana još toplije

Преузмите андроид апликацију.