Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Ер Србија од јануара редовно лети са аеродрома Ниш и Краљево

Ер Србија ће од 4. јануара 2022. године успоставити линију од јавног интереса са аеродрома Константин Велики у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву, саопштила је данас та компанија.
Фото: Wikimedia Commons/Aleem Yousaf

Српска национална авио-компанија ће саобраћати на редовним линијама између Ниша и Београда, Истанбула, Франкфурта (Хан), Келна и Љубљане, док ће из Краљева обављати летове до Истанбула.

Те дестинације ће бити повезане два пута недељно, са изузетком линије Београд-Ниш, на којој ће се обављати четири недељна лета. Авио-карте су у продаји. Поред тога, током летње сезоне обављаће се сезонски летови на линијама Ниш-Тиват и Ниш-Атина, као и Краљево-Солун и Краљево-Тиват.

Ер Србија ће на новим линијама летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Србије.

„Радује нас што проширујемо понуду из региона Јужне и Западне Србије и Шумадије. На тај начин ћемо нашим путницима значајно олакшати планирање путовања, али ћемо и допринети јачању комерцијалних и туристичких активности у тим деловима Србије”, рекао је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јиржи Марек.

Додао је да се први пут уводе летови између Београда и Ниша што ће путницима из града на југу Србије омогућити да преко престонице, као чворишта, стигну до других европских дестинација у мрежи Ер Србије.

Истакао је да му је драго што се повезује Ниш са Келном, који је нова и пета по реду дестинација Ер Србије у Немачкој.

„Увођењем редовних летова из Ниша и Краљева до Истанбула, град на Босфору постаје једина дестинација у мрежи Ер Србије до које ће се летови обављати са сва три аеродрома у Србији, чиме се значајно оснажује повезаност са Турском”, наведено је у саопштењу.

Proizvodnja šećera prešla 10 tona po hektaru

 

Преузмите андроид апликацију.