Почетна > Бизнис
Бизнис

Ер Србија обележава 95 година од првог лета

Ер Србија, наследница прве националне авио-компаније Аеропут, обележава данас 95 година од првог лета обављеног 15. фебруара 1928. године између Београда и Загреба и истовремено најављује 20 нових дестинација у овој години, а до којих до сада није летела.
Фото: Unsplash/Andrej Bacek

„Двокрилни авион ‘Потез-29’ полетео је тог дана у 9 часова ујутру са аеродрома у Земуну и после два сата лета стигао у Загреб. У авиону названом ‘Београд’ поред пилота налазило се петоро новинара и фото-репортера који су документовали догађај”, наводи Ер Србија, преноси Танјуг.

Како кажу, првом лету Аеропута претходиле су две године планирања, припрема и прикупљања средстава како би се та храбра идеја успешно реализовала.

„Као поносна наследница прве националне авио-компаније, трудимо се да на темељу традиције градимо будућност. Растемо и развијамо се, настојећи да путницима понудимо још удобније путовање и боље везе. Само у току 2023. године покренућемо више од 20 нових дестинација до којих нисмо летели претходне године. Надамо се да ћемо својим радом исписати неку нову историју”, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Ер Србија је током 2022. године превезла укупно 2,76 милиона путника у редовном и чартер саобраћају, реализовала укупно 31.420 летова са три међународна аеродрома у Србији матичног београдског, као и нишког и краљевачког, увећала своју мрежу за 15 дестинација, а флоту оснажила са седам нових авиона, наводи се у саопштењу.

Како кажу, компанија већ седам месеци узастопно, од јула 2022. године, наставља да бележи рекордне месечне резултате у броју превезених путника.

Tviter ima novog direktora koji je vredan i presladak

Преузмите андроид апликацију.