Почетна > Бизнис
Бизнис

Еликсир група: Наши ресурси су на располагању Сектору за ванредне ситуације

Еликсир група ставила је све своје ресурсе и обучене тимове на располагање Сектору за ванредне ситуације града Пирота, саопштила је данас шабачка компанија, власник амонијака који се излио у Пироту.
Фото: Танјуг/Александар Ћирић
„Наше екипе су синоћ послате на место догађаја где учествују у санацији места несреће како би се свакодневни живот у Пироту и околини нормализовао у што краћем року“, наводи се у саопштењу Еликсир групе.

Наводе како још увек није процењена исцурела количина амонијака, али се претпоставља да је у питању око 20 тона.

Како Еликсир Група објашњава, све релеватне чињенице овог акцидента ће бити утврђене након увиђаја који ради Техничка железничка комисија, састављена од представника који имају јавна овлашћења: Инфраструктуре Србије, која управља јавном железничком инфраструктуром и Србија Карга, који је превозник терета у јавном железничком саобраћају.

„Иако Еликсир група као власник терета не сноси одговорност за акцидент који се догодио у јавном превозу спремни смо да учествујемо у санацији свих последица које трпи локално становништво и животна средина. Наш приоритет у овом тренутку је заштита здравља грађана, а дугорочно системски рад на превенцији сличних инцидената“ поручили су из компаније.

У недељу око 16.30 сати дошло је до исклизнућа четири од укупно 20 вагона теретног воза, на деоници пруге између железничких станица Пирот и Станичење, који су превозили амонијак.

Код два вагона је приликом исклизнућа дошло и до превртања, а самим тим и до цурења амонијака.

Teslin sunovrat na berzi

 

Преузмите андроид апликацију.