Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Еколошки камп „Сачувајмо рит 1“ у августу у Сремским Карловцима

Покрет горана Војводине организује еколошки камп „Сачувајмо рит 1“ у Сремским Карловцима од 04-07. августа 2021. године, за младе узраста од 18-30 година.
Фото: PrtSc/Покрет горана Војводине

Волонтери ће током овог кампа радити на подизању свести становништва о постојању и важности локалитета као екотуристичке дестинације, али и простора за провођење квалитетног времена у природи за локално становништво.

Волонтерски рад ће подстаћи каснији ангажман локалне заједнице и улагање у Карловачки дунавац.

Током трајања кампа, волонтери ће бити задужени за:

-Уређење простора око 3 ложишта;
-Постављање и уређење дрвеног мобилијара око 3 ложишта;
-Постављање 1 сета дрвеног мобилијара – 1 сто и 2 клупе;
-Уређење простора око ложишта (уклањање органског и неорганског отпада, постављање и уређење дрвених греда за седење).

Учесници ће бити смештени у просторијама ‘‘Еколошког центра Радуловачки“ где су обезбеђени кревети, постељина, купатила, простор за рад и слободно време.

Волонтери ће имати обезбеђен ручак у оближњем ресторану, а сами ће припремати доручак и вечеру у „Еколошком центру Радуловачки“ где ће имати обезбеђену малу кухињицу и неопходне намирнице.

Пријаве су отворене, а можете се пријавити на следећем линку.

Мисија организације Покрет горана Војводине је стварање амбијента за активно и одговорно учешће заједница у одрживом развоју кроз образовање, активизам, промоцију, заступање и сарадњу на свим нивоима.

Основне теме којима се бави организација су одрживи развој и заштита животне средине, те развој младих, деце и волонтеризма.