Почетна > Србија
Србија

Екипе „Чистоће“ и сутра сузбијају одрасле форме комараца

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде, уколико временски услови то буду дозволили.
Фото: ЈКП „Градска чистоћа“ Београд

Екипе „Чистоће“ сузбијаће комарце у четвртак, 20. јуна и то у раним јутарњим часовима од 4.00 сата  oбалу Саве од Ушћа ка Бежанијском зимовнику,  ка Блоковима 44, 45, 70, 70А, потом насеље Прегревица, Земунски кеј, Хотел Југославија, Ушће ка Београду на води, Старо сајмиште, парк Ушће, парк Пријатељства, Блок 13, Блок 12, Земунски кеј од хотела Југославија до ресторана Шаран, док ће у периоду од 19.30 часова екипе „Чистоће“ сузбијати комарце у Сланцима, Великом селу, на гробљу Лешће, у Винчи уз Дунав, потом Ритопеку, Гроцкој уз Дунав, Брестовику, Јајинцима, Кумодражу, Цветановој Ћуприји, Миљаковцу, Канаревом брду, Миљаковцу, на Бањици, у Војводе Влаховића, Кнежевцу, Скојевском насељу, Видиковцу, Петловом брду, Реснику, Церак виноградима, Цераку и Лисичијем потоку.

Препарати кoje екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да омогуће несметан рад екипама, које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе, да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 сата, и суботом од 8 до 14 сати.

Vučić danas sa Lajčakom

Преузмите андроид апликацију.