Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Егзит објавио званичне процедуре за улазак посетилаца фестивала

Егзит је на свом сајту објавио званичне процедуре за улазак посетилаца на овогодишње издање фестивала.
Фото: PrtSc/Exit Festival/YouTube

Улаз на Тврђаву од 8. до 11. јула биће ограничен на оне који или поседују Дигитални зелени сертификат, што значи да су вакцинисани или прележали Ковид-19, или на оне који имају негативан брзи антигенски или PCR тест.

Егзит је за купце улазница обезбедио бесплатне брзе тестове у Новом Саду, док ће они који улазе с позивницама те тестове моћи да ураде у овлашћеним лабораторијима Aqualaba, у више од 20 градова у Србији, по специјалној цени од свега 900 динара.

Процес замене ваучера за фестивалске наруквице биће временски значајно дужи и подразумеваће више провера у односу на раније године.

Због тога, Егзит апелује на све посетиоце да замену обаве од понедељка 5. јула до среде 7. јула.

Свима који ваучере не замене до четвртка, 8. јула до 20 часова, фестивал не гарантује да ће моћи да уђу током прве вечери, услед стварања огромних гужви.

Посетиоци из Србије

Услови за улаз посетилаца из Србије, како оних са четвородневним ваучерима, тако и за оне с једнодневним улазницама, јесте да имају или Дигитални зелени сертификат, којим доказују да су вакцинисани, односно да су прележали Ковид-19, илинегативан брзи антигенски тест.

Уз ове потврде, за преузимање фестивалских наруквица или директан улаз на фестивал биће потребан и лични документ.

За све купце ваучера и улазница који ће морати да раде брзи антигенски тест, Егзит је осигурао бесплатно тестирање у Хали 1 Новосадског сајма од среде 7. јула до недеље 11. јула, сваки дан од 10:00 до 18:00 сати.

Тестирање ће бити могуће и у лабораторији Medlab у Новом Саду, по цени од 1.500 динара, такође уз Егзитову позивницу.

Егзитов фестивал је обезбедио три локације у Новом Саду на којима ће посетиоци моћи да замене ваучере за фестивалске наруквице.

Заменска места ће се налазити на Тргу Слободе од понедељка 5. јула до четвртка 8. јула, затим испред Петроварадинске тврђаве од уторка 6. јула до недеље 11. јула, као и на Новосадском сајму од уторка 5. јула, до недеље 11. јула, и то само за оне који ће радити брзе тестове.

На Егзитовом званичном сајту налазе се комплетна правила и кораци за улаз на фестивал. Ова правила је одобрио Кризни штаб.

Посетиоци ван Србије

Страни посетиоци ће на заменским местима за фестивалске ваучере, односно на капијама фестивала за оне с једнодневним улазницама, показивати документа која су користили приликом уласка у Србију, као што су PCR тест не старији од 72 сата, или потврде да су вакцинисани.

Страни посетиоци из земаља којима је улазак у Србију слободан, као што су Босна и Херцеговина, Црна Гора или Македонија, мораће да ураде брзи антигенски тест у Новом Саду, према истим условима као држављани Србије.

Онима који су купили ваучер или улазницу, тест ће бити бесплатан на Новосадском сајму, а ако на фестивал долазе с позивницом, моћи ће да се тестирају у наведеним овлашћеним лабораторијама.

Иначе, резултати анкете коју је Егзит недавно спровео међу купцима улазница у Србији показали су да јевише од 70 одсто њих имунизовано. Чак 64 одсто је примило вакцину, а 8 одсто прележало Ковид-19 у претходних шест месеци.

Дигитални зелени сертификат

Дигитални зелени сертификат је документ у којем се налазе потврде о томе да ли је неко вакцинисан, прележао ковид-19, или је радио брзи, односно PCR тест.

Након регистровања на порталу еУправа, грађани могу поднети захтев за добијање свог Дигиталног зеленог сертификата, који потом у најкраћем року стиже на мејл адресу. Такође, овај документ се може подићи у поштама, на овим локацијама.

Званична сагласност Кризног штаба за одржавање Егзита

Егзит, као део Уједињених фестивала Србије, добио је од Кризног штаба сагласност за одржавање овог лета, пратећи безбедносни протокол Safe Events Serbia, утемељен на најновијим научним истраживањима спроведеним широм Европе, која су показала да ће, уз контролисан и ограничен улазак, како је представљено данас, фестивали бити најбезбеднија места окупљања у земљи.

20. годишњица Егзит фестивала

Велика прослава 20. годишњице Егзит фестивала биће одржана од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави, а своје наступе већ су потврдила нека од највећих светских и регионалних имена, као што су David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Амира Медуњанин, Хладно пиво, Рундек & Екипа, Senidah, Van Gogh, Војко В, Буч Кесидии многи други.

Актуелне цене до петка

Веома ограничен контингент улазница за Егзит фестивал 2021. по цени од 7.890 динара, и уз уштеду од 30 одсто, налази се у продаји најкасније до петка, 2. јула до краја дана, или раније уколико се количине распродају.

У понуди је и ограничена количина једнодневних улазница, као и VIP GOLD улазнице. Могу се набавити путем званичне странице фестивала путем продајне мреже Gigs Tix.

За викенд посебан попуст за онлине куповину Visa картицом!

У суботу 3. и недељу 4. јула, уз онлине куповину једнодневних и четвородневних Егзит улазница Visa картицом могуће је остварити попуст од 10 одсто. Улазнице је могуће купити искључиво онлине, путем званичне странице фестивала и онлине на страницама Gigs Tix.