Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

„Џубокс поезија на кило“ сутра на Рибљој пијаци

Перформанс „Џубокс поезија на кило” одржаће се 17. септембра у 10 часова на Рибљој пијаци, у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.
Фото: PrtSc/visitns.rs

Перформанс представља рецитовање поезије на пијачној тезги, по захтеву купца.

Удружење „Шмиранти” основано је 2011. године, са циљем да обогати културну и уметничку сцену Новог Сада и Србије, да подстакне афирмативни однос грађанапрема уметности, да креира културне и образовне садржаје и активности за младе, да подстиче друштвени активизам.

За ових 10 година активног стваралаштва „Шмиранти” су реализовали 18 пројеката, направили 5 професионалних представа, 6 аматерских представа, од којих су 3 ауторске, 11 дечијих представа.

Удружење „Шмиранти” је основало и Драмски студио за децу, младе и одрасле (Новосадскоаматерско позориште), кроз који је прошло преко 400 чланова. Учествовали су на 6 позоришних фестивала, на којима су освојили 6 награда (за најбољу представу, најбољу режију, за најбољег глумца, споредну глумицу…). Покренули су јединствени фестивал за младе радионичарског типа „Новосадски сусрети” и покренули нову позоришну сцену у граду, „Раднички дом” где се њихове представе редовно играју.

Najava programa za decu za 17. i 18. septembar u Muzeju Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.