Почетна > Србија
Србија

Џони Деп: Ова медаља нека буде оличење моје обавезе према српском народу

На свечаност доделе признања пободом Дана државности стигао је холивудски глумац Џони Деп, који је примио златну медаљу за заслуге у области културе од председника Србије Александра Вучића.
деп
Фото: Instagram/PrtSc

„Нека ова медаља буде отелотворење моје обавезе према Српском народу“ поручио је након уручења признања који је започе речима да није неки говорник, али да из дна душе и шустине свога бића прима, како је рекао, ову велику част и верује да је неће изневерити.

Поздравио је све присутне и захвалио се посебно онима који доприносе развоју културног живота у Србији.

Познати глумац осврнуо се на своје пријатељство са Емиром Кустурицом, за кога каже чим га је видео знао да није за Холивуд и да је са њим искрена веза почела чим су се упознали, а захваљујући коме је, каже и упознао Србију.

Истакао је да је Кустурица човек који каже оно у шта верује и шта мисли, те да је као такав аутентични представник свога народа.

Казао је да је кроз његове ставове, обичаје, отвореност и пријатељство умногоме сазнао о целом српском народу.

Деп је истакао да жели да допринесе развоју Србије и казао да је „ова дивна земља“ богата талентованим младим људима, те изразио задовољство што је имао прилику да са њима сарађује у области уметности и културе.

Славни глумац каже да је сада у новој фази живота, коју би жело да отпочне у Србији и додао да ће учинити све што је у његовој моћи да допринесе побољшању живота, као и унапређењу уметничке слике наше земље.

„Нека ова медаља буде отелотворење моје обавезе према Српском народу“, рекао је Деп.

Чину доделе одличја Депу претходила је музичка нумера из Деповог филма „Don Huan de Marko“ коју је извела група НеБо.

Budućnost srpske politike je u nezavisnosti

Преузмите андроид апликацију.