Почетна > Србија
Србија

Џатрас уверен да ће Додик настави да брани интерес РС

Новоизабрани председник Српске Милорад Додик у Бањалуци је разговарао с бившим америчким дипломатом и политичким аналитичарем Џејмсом Џатрасом о политичкој ситуацији у Републици Српској и свету, с освртом на изборе у САД-у.
Фото: Танјуг/Милош Милојевић

Џатрас је честитао Додику на избору за председника Српске и рекао да је уверен да ће Додик наставити да брани интересе српског народа.

„У изазовним временима која се очекују на међународној сцени, то ће бити неопходно јер ће америчка и бриселска администрација наставити да воде обојене револуције против Републике Српске“, рекао је Џатрас.

Додик му је пожелео угодан боравак у Српкој и успешну сарадњу с Факултетом политичких наука у Бањалуци.

„Без обзира на промене америчких администрација и ко год био у Биелој кући са истим непријатељством се односе према Србима, као и њихове марионете у Бриселу. Суочавамо се са периодом великих промена на међународној сцени“, рекао је Џатрас.

Истакао је наду да ће Додик имати снаге и начина да нађе оптимално решење за Републику Српску.

„Видели смо и сада на сцени, а и већина Американаца верује да су и ови избори у САД били покрадени као и 2020. године. Зато је посебно иронично што желе да спроведу обојену револуцију и да уче председника Додика демократији, а изневерили су на домаћем терену“, рекао је Џатрас, пренела је РТРС.

Poziv zaintersovanima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.