Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Џајић: Пуна подршка репрезентацији Србије на путу ка ЕП у Немачкој

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је данас да је у интересу свих да се национални тим пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој.
Dragan Dzajic
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Репрезентација Србије окупила се данас у Старој Пазови где је почела припреме за предстојеће мечеве против Литваније и Црне Горе у квалификацијама за ЕП 2024. Србија ће у петак у Београду играти са Литванијом, а три дана касније гостоваће Црној Гори у Подгорици.

Џајић је недавно изабран за новог председника ФСС, а 20. март је био први радни дан за ново руководство Савеза. У просторије ФСС на Теразијама 35 у Београду стигли су Џајић и потпредседник Бранислав Недимовић, а присутан је био генерални секретар Јован Шурбатовић.

Џајић је рекао да му прија што се после бројних активности око Изборне скупштине ФСС, пажња јавности коначно усмерила ка терену и припремама репрезентације за старт у квалификацијама за ЕП.

„Коначно можемо да ставимо тачку на све што је било претходних дана, на сва писања медија и да се посветимо конкретним задацима. У интересу свих нас је да фудбалска репрезентација Србије заблиста у квалификацијама и да се пласира на завршни турнир у Немачкој 2024. године. Селектор и играчи имају пуну подршку од нас из руководства, очекују нас велики изазови и веома важне утакмице против Литваније и Црне Горе. Право са Теразија упутићу се ка Старој Пазови и испратити први тренинг репрезентације. Желим да се упознам са играчима и да им пожелим срећу на почетку циклуса за који се надам да ћемо заједничким снагама успети да завршимо у победничком расположењу“, рекао је Џајић за званични сајт ФСС.

Џајић је одмах по ступању на нову дужност јасно и гласно назначио шта су приоритети Савеза у наредном периоду.

„Приоритет број један је успех репрезентације и пласман на велика такмичења, а упоредо са такмичарским циљевима морамо да размишљамо о инфраструктури. Моја је велика жеља да се фудбал у Србији игра на бољим теренима и у лепшим условима. То се пре свега односи на Суперлигу Србије и ФСС ће дати све од себе да клубови добију адекватну помоћ при реализацији нових инфраструктурних пројеката. Морамо да имамо модерне фудбалске објекте који могу да одговоре свим захтевима, критеријумима и терминима у календару УЕФА. Све како доликује држави која много воли фудбал и која своју репрезентацију и своје клубове жели увек да види на највећој сцени европског и светског фудбала“, истакао је Џајић.

Стојковић: Учинићемо све да направимо први корак, а то је да победимо Литванију

Преузмите андроид апликацију.