Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Двадесет генијалних трикова врхунских кувара: Захваљујући њима свако јело има савршен укус

Да ли сте знали да салата добије лепши укус када у њу убаците мало ваниле?
Фото: Unsplash/Jason Briscoe

Саставили смо на једно место савете познатих кувара. Испоштујте ове кораке и свако јело ће имати савршен укус:

Ако желите да додате лагане ноте белог лука у јело, али се плашите да не претерате са мирисом, пре него што ставите храну, тигањ истрљајте ченом белог лука.

Фото: Unsplash/Sanjay Dosajh

Искусни кувари су пронашли достојну примену за пиво: ово пиће са соја сосом биће одлична маринада за месо, а мала количина тамног пива која се дода приликом гриловања поврћа учиниће га још укуснијим.

Ако претерате са количином соли док кувате супу, не очајавајте. Ставите малу количину неке житарице у газу и умочите је у супу. Док се кува, житарице ће апсорбовати сувишну со.

Како свињско месо не би било тврдо, посолите га тек на крају печења.

Да би се бели пиринач брже скувао, додајте неколико капи сирћета у воду.

Да се жуманце не би распало док сечете кувано јаје, умочите нож у хладну воду пре тога.

Фото: Unsplash/Mustafa Bashari

Да би супа била бистра, убаците коцку леда на крају кувања.

Да би млевено месо било укусније, изрендајте мало лука или кромпира у смесу. Како бисте елиминисали горак укус патлиџана, исеците га, поспите сољу и оставите да одстоји неколико минута. Затим обавезно исперите поврће хладном водом.

Бадеми се лакше љуште ако их ставите у кипућу воду 3 минута, а затим у хладну воду.

А да бисте направили савршен крем од киселе павлаке, додајте сиров протеин прилоком мућења, који користе спортисти.

Фото: Unsplash/Mathilde Langevin

За бољи укус кафе убаците прстохват соли у њу пре кувања.

Премажите медом, коњаком или соком од шипка месо пре печења да бисте добили хрскаву корицу.

Да би месо било сочније у тигањ у коме печете додате кору од банане.

Уместо презли користите млевене орахе и јело ће имати бољи укус.

Хладите тањир у фрижидеру пре него што сервирате јело како би се брже охладило. Кувано месо увек једите хладно, јер тако има боји укус.

Да би супа била укуснија, пре него што је склоните са рингле, додајте мало сока од шаргарепе.

Фото: Unsplash/Alyson Mcphee

Додавање ваниле у салату од поврћа изгледа чудно, али након тога је заиста укуснија.

Уместо сирћета, користите лимунов сок.

Укус цитруса неће пореметити укус јела, а храна ће бити здравија.

Zdrave, ukusne, ali opasne, šest namirnica s kojima treba biti oprezan

Преузмите андроид апликацију.