Гриловано поврће је идеалан летњи оброк, али да би било укусно, важно је припремити га на прави начин.
Најважнији трик који ће вам омогућити да добијете укусно јело односи се на раздвајање поврћа које се дуже спрема.
Па тако, шаргарепе, кромпир, броколи исецкајте на мање комаде, а парадајз и печурке, који су брзо готови, на веће, како би се све пекло уједначено.
Друга опција је да поврће ком је потребно више времена прво скувате, па кад је полукувано, распоредите на плех.
Други трик односи се на слагање поврћа у плеху. Распоредите га тако да може да „дише“, ако је набацано и претрпано, нешто ће остати живо, друго ће се препећи.
Поспите мало соли и обавезно уља да се поврће не би осушило на високој температури, додајте зачине по жељи и пеците у рерни на 230 степени.
Преузмите андроид апликацију.