Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Два трика за савршено гриловано поврће

Гриловано поврће је идеалан летњи оброк, али да би било укусно, важно је припремити га на прави начин.
Фото: Unsplash/Farhad Ibrahimzade

Најважнији трик који ће вам омогућити да добијете укусно јело односи се на раздвајање поврћа које се дуже спрема.

Па тако, шаргарепе, кромпир, броколи исецкајте на мање комаде, а парадајз и печурке, који су брзо готови, на веће, како би се све пекло уједначено.

Друга опција је да поврће ком је потребно више времена прво скувате, па кад је полукувано, распоредите на плех.

Други трик односи се на слагање поврћа у плеху. Распоредите га тако да може да „дише“, ако је набацано и претрпано, нешто ће остати живо, друго ће се препећи.

Поспите мало соли и обавезно уља да се поврће не би осушило на високој температури, додајте зачине по жељи и пеците у рерни на 230 степени.

Ovo voće i povrće može zameniti hleb

Преузмите андроид апликацију.