Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Душко Вујошевић стручни консултант Студентског центра

Трофејни кошаркашки стручњак и дугогодишњи тренер Партизана Душко Вујошевић нови је стручни консултант Студентског центра из Подгорице.
Фото: PIxabay/PDPics

„Један од највећих кошаркашких тренера Европе, човјек којем је АБА лига средње име, враћа се у свој родни град са мисијом да спроведе студенте од студија до доктората“, наведено је у саопштењу клуба из Подгорице.

Вујошевић истиче да је одлучио да допринесе раду СЦ Дербија као стручни консултант и каже да има деликатан задатак да помогне тренерима када је у питању селекција и развој од млађих категорија, до посебно изазовног периода преласка из јуниорске у сениорску конкуренцију.

„Клуб има такав програм стварања играча, а то је управо у досадашњем раду била моја специјалност. СЦ Дерби има и адекватне услове да реализује своје амбиције. Прихватио сам позив и после једногодишње паузе се враћам кошарци, у оном капацитету у којем ми то здравствено стање дозвољава. Надам се да ћемо овом сарадњом бити обострано задовољни“, изјавио је Вујошевић.

Спортски директор „студената“ и некадашњи играч Партизана Ђуро Остојић каже да у Подгорици желе да направе најбољи стручни тим за развој младих играча, а да је Душко Вујошевић неко чије име и репутација то гарантују.

Душко Вујошевић, рођени Подгоричанин, највећи траг оставио је на клупи Партизана са којим је освојио преко 20 трофеја, од чега пет титула у најјачем регионалном такмичењу. Два пута је са црно-белима учествовао на завршним турнирима најјачег европског такмичења, а 2009. године је проглашен за најбољег тренера у Евролиги.

Кошаркашки клуб Студентски центар, чији је пун назив тренутно СЦ Дерби, основан је 1997. године у Подгорици. У сезони 2015/16. клуб је по први пут заиграо у Првој лиги Црне Горе, а освајањем Друге Јадранске лиге у сезони 2020/21, Студентски центар је први пут изборио пласман у Јадранску лигу.

Pešić dobio poklon povodom 20 godina od zlata na Svetskom prvenstvu

Преузмите андроид апликацију.